Pavel Hozák vystoupí jako hlavní řečník kongresu Italské společnosti pro histochemii

22. 5. 2023 Oznámení

Prof. RNDr. Pavel Hozák, DrSc. z Ústavu molekulární genetiky AV ČR vystoupí jako hlavní řečník 38. kongresu Italské společnosti pro histochemii, který se bude konat 14. – 16. června na ostrově Vulcano. Během konference plánuje prof. Hozák, loni zvolený jako předseda Mezinárodní federace společností pro histochemii a cytochemii (IFSHC), probírat možnosti užší spolupráce s Italskou histochemickou společností.


Prof. RNDr. Pavel Hozák, DrSc

Vůbec poprvé byl do funkce prezidenta výkonného výboru IFSHC zvolen český zástupce. Stalo se tak u příležitosti 16. ročníku Mezinárodního kongresu histochemie a cytochemie (ICHC), který se konal loni v srpnu v Praze.

Profesor Hozák má z této pozice přímý vliv na nárůst mezinárodní spolupráce s českými vědci, propojení české a zahraniční vědecké komunity a zvýšení povědomí o české vědecké scéně v oblasti histochemie a příbuzných oborů, jako jsou buněčná a tkáňová biologie, molekulární biologie, patologie, anatomie a mikroskopie. Jeho účast v IFSHC také zajišťuje přístup k workshopům, seminářům a kongresům a podporuje vytváření nových příležitostí ke spolupráci.

V rámci své nové pozice se prof. Hozák plánuje aktivně zaměřit na podporu juniorních vědců a vědkyň a celkové zvýšení prestiže IFSHC. Ve funkci prezidenta setrvá až do příštího kongresu v roce 2025, který se přesune do Rimini v Itálii.

Více informaci – https://ifshc.com/.

Kontakt pro média

Mgr. Petr Solil
Sdílet tento příspěvek