Společnost IOCB Tech darovala 7 milionů korun na boj s koronavirem

27. 3. 2020 Oznámení

Společnost IOCB Tech, dceřiná firma Ústavu organické chemie a biochemie AV ČR (ÚOCHB) zaměřující se na transfer technologií, darovala 7 milionů korun na výzkum a vývoj nových diagnostických testů pro onemocnění COVID-19.


Společnost IOCB Tech, dceřiná firma Ústavu organické chemie a biochemie AV ČR (ÚOCHB) zaměřující se na transfer technologií, darovala 7 milionů korun na výzkum a vývoj nových diagnostických testů pro onemocnění COVID-19. 2 miliony korun byly poskytnuty týmu Dr. Petra Bartůňka z Ústavu molekulární genetiky AV ČR (IMG) a 5 milionů korun směřuje týmům Dr. Ruth Tachezy a Prof. Ivana Hirsche z Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy (PřF UK).

„Tým vědců kolem Dr. Petra Bartůňka právě dokončuje práce na vytvoření opravdu velkorysé testovací linky s využitím pokročilých robotických technologií a bude schopen výhledově otestovat až 1000 vzorků denně,“ říká doc. Jan Konvalinka, prorektor UK pro vědeckou činnost a koordinátor akademických pracovišť pro testování na koronavirus. Tato robotická stanice je součástí vybavení výzkumné infrastruktury CZ-OPENSCREEN, která je zaměřena na identifikaci nových molekulárních sond a nástrojů pro výzkum a validaci sloučenin vhodných pro vývoj nových léčiv. Nyní poslouží take k testování populace na přítomnost koronaviru.

Kontakt:

RNDr. Petr Bartůněk, CSc.,
tel.: 774 798 152, e-mail: petr.bartunek@img.cas.cz,
web: www.img.cas.cz/vyzkum/petr-bartunek | www.openscreen.cz

Více informací – www.uochb.cz.

Sdílet tento příspěvek